Velikonoční nádivka (hlavička)

Suroviny

400 g vařeného uzeného masa
5 včerejších housek
250 ml mléka
2 lžíce nasekané zelené petrželky
2 lžíce nasekaných mladých kopřiv
2 lžíce nasekaných oloupaných mandlí
špetka muškátového květyu
sůl
4 vejce
máslo na vymazání formy

recept nemá fotografii

Postup

Máslem vytřeme formu a vysypeme ji strouhankou až po okraj. Nádivku můžeme péci na plechu, v pekáči, ale například i ve formě na bábovku či v jiné vhodné formě. Housky rozkrájíme na kostičky, vložíme je do misky a povlažíme je mlékem. Jakmile se provlhčí, přebytečné mléko z housek vymačkáme. Vařené maso rozkrájíme na kostičky a přidáme k nakrájené housce. Dále dodáme nasekanou petrželku a kopřivy (nemáme-li, lze nahradit spařeným a nasekaným špenátem). Směs osolíme (ne moc, uzené maso bývá slané dost), přidáme trošku muškátového květu, nasekané mandle, žloutky a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně po lžících ho přidáváme ke směsi. Hotovou nádivku urovnáme do formy, vložíme do trouby vyhřáté asi na 190 stupňů C a pečeme 30 až 40 minut až nádivka zezlátne. Teplou můžeme podávat s bramborem a zeleninovým salátem, studenou třeba s chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,435x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velikonoční nádivka (hlavička)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist