Vepřové medailonky v rozinkovém těstíčku
Suroviny
400 g vepřové panenky nebo kýty
sůl
hladká mouka
1-2 vejce
125 ml světlého piva
polohrubá mouka
asi 50 g rozinek
olej na smažení

Postup
Rozinky namočíme do piva. Z masa nakrájíme kousky – medailonky o váze asi 25 – 30 g, zlehka je naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Do piva s rozinkami přidáme rozšlehaná vejce a polohrubou mouku, promícháme a vytvoříme těstíčko. V něm namáčíme kousky masa a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými brambory. Na talíři doplníme listem hlávkového salátu a plátkem pomeranče.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,223x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové medailonky v rozinkovém těstíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!