Citronové krůtí plátky
Suroviny
800 g krůtích prsou
2 citrony
3 lžíce octa
1/8 l oleje
sůl
mletý pepř
3 rajčata
několik lístků čerstvé bazalky
dijonská hořčice
listy hlávkového salátu
Postup
Krůtí prsa nakrájíme na plátky (mohou být i silnější) a lehce je naklepeme (nejlépe přes fólii). Z octa, oleje, soli a pepře umícháme marinádu a plátky masa do ní vložíme. Promícháme, aby se marináda dostala dobře k masu a dáme do chladna na 2 hodiny. Zatím si připravíme zeleninové přílohy. Rajčata opláchneme, jemně nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Pokapeme olejem, posolíme a přimícháme nasekanou bazalku. Necháme až do podávání v chladnu. Také hlávkový salát omyjeme v odražené vodě a necháme okapat.
Na pánvi si rozpálíme 2-3 lžíce oleje a na něm opečeme po obou stranách krůtí plátky. Podle potřeby dosolíme. Na talíři na ně navrstvíme nakrájená rajčata s bazalkou a lžičku dijonské hořčice. Doplníme listem hlávkového či ledového salátu nebo jinou čerstvou zeleninou. Můžeme přidat i plátek citronu. Jako příloha se hodí brambory či hranolky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,419x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Citronové krůtí plátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!