Banánový dezert nepečený

Suroviny

120 g másla
300 g lučiny
2 karotky
2 jablka
1 lžička citronové šťávy
2 lžičky cukru
špetka soli
20 g želatiny
2 větší banány
šlehačka a strouhaná čokoláda na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Máslo vyšleháme s lučinou, přidáme jemně nastrouhanou karotku a stejně nastrouhaná oloupaná jablka. Zakapeme citronovou šťávou, ochutíme špetkou soli a cukrem, promícháme. Želatinu si připravíme podle doporučení výrobce na obalu a přidáme ke směsi. Nakonec zlehka vmícháme na kolečka nakrájený banán. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem nebo potravinářskou fólií (usnadní nám vyklopení dezertu bez poškození), naplníme ji banánovou směsí a necháme několik hodin ztuhnout v chladničce. Před podáváním vyklopíme, krájíme na plátky a zdobíme kopečkem šlehačky a nastrouhanou čokoládou.

Praktické poznámky:
Vzhledem k tomu, že nastrouhaná jablka i nakrájený banán rychle hnědnou, je třeba je připravit těsně před zamícháním do směsi.
Dezertu je poměrně velké množství, nechystáte-li jej pro větší společnost, zkuste poprvé udělat poloviční množství.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,585x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Banánový dezert nepečený


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist