Banánový dezert nepečený

Suroviny

120 g másla
300 g lučiny
2 karotky
2 jablka
1 lžička citronové šťávy
2 lžičky cukru
špetka soli
20 g želatiny
2 větší banány
šlehačka a strouhaná čokoláda na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Máslo vyšleháme s lučinou, přidáme jemně nastrouhanou karotku a stejně nastrouhaná oloupaná jablka. Zakapeme citronovou šťávou, ochutíme špetkou soli a cukrem, promícháme. Želatinu si připravíme podle doporučení výrobce na obalu a přidáme ke směsi. Nakonec zlehka vmícháme na kolečka nakrájený banán. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem nebo potravinářskou fólií (usnadní nám vyklopení dezertu bez poškození), naplníme ji banánovou směsí a necháme několik hodin ztuhnout v chladničce. Před podáváním vyklopíme, krájíme na plátky a zdobíme kopečkem šlehačky a nastrouhanou čokoládou.

Praktické poznámky:
Vzhledem k tomu, že nastrouhaná jablka i nakrájený banán rychle hnědnou, je třeba je připravit těsně před zamícháním do směsi.
Dezertu je poměrně velké množství, nechystáte-li jej pro větší společnost, zkuste poprvé udělat poloviční množství.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,270x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Banánový dezert nepečený


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist