Banánový dezert nepečený
Suroviny
120 g másla
300 g lučiny
2 karotky
2 jablka
1 lžička citronové šťávy
2 lžičky cukru
špetka soli
20 g želatiny
2 větší banány
šlehačka a strouhaná čokoláda na ozdobení
Postup
Máslo vyšleháme s lučinou, přidáme jemně nastrouhanou karotku a stejně nastrouhaná oloupaná jablka. Zakapeme citronovou šťávou, ochutíme špetkou soli a cukrem, promícháme. Želatinu si připravíme podle doporučení výrobce na obalu a přidáme ke směsi. Nakonec zlehka vmícháme na kolečka nakrájený banán. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem nebo potravinářskou fólií (usnadní nám vyklopení dezertu bez poškození), naplníme ji banánovou směsí a necháme několik hodin ztuhnout v chladničce. Před podáváním vyklopíme, krájíme na plátky a zdobíme kopečkem šlehačky a nastrouhanou čokoládou.
Praktické poznámky:
Vzhledem k tomu, že nastrouhaná jablka i nakrájený banán rychle hnědnou, je třeba je připravit těsně před zamícháním do směsi.
Dezertu je poměrně velké množství, nechystáte-li jej pro větší společnost, zkuste poprvé udělat poloviční množství.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,585x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Banánový dezert nepečený
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!