Krokety po indicku

Suroviny

½ květáku
2 papriky
1 větší mrkev
100 g sterilovaných fazolek
100 g sterilovaného hrášku
60 g hrubé mouky
3 vejce
kari koření
olej na smažení
sůl
Omáčka:
40 g másla
40 g hladké mouky
2 středně velké cibule
400 ml smetany ke šlehání
kari koření

recept nemá fotografii

Postup

Uvaříme si mrkev ve slané vodě s kouskem tuku. Také květák uvaříme v osolené vodě tak, aby byl ještě pevný na skus, vyjmeme ho z vody a necháme okapat. Květák, mrkev, papriky a fazole nadrobno nakrájíme, přidáme zcezený hrášek, ochutíme kari kořením, podle chuti osolíme, přidáme vejce a mouku a promícháme na řidší těstíčko. To vykrajujeme lžící a smažíme na pánvi s rozehřátým olejem po obou stranách. Krokety obracíme opatrně, protože těsto je poměrně řídké.
Omáčka:
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme trochu kari koření s moukou. Dobře promícháme, krátce povaříme, zalijeme smetanou a za občasného zamíchání na mírném ohni vaříme, až docílíme hladkou omáčku. Před podáváním ji ještě dochutíme kari kořením. Touto omáčkou poléváme smažené krokety.
Poznámka:
Zajímavé bezmasé jídlo, máte-li rádi indickou kuchyni, jistě stojí za to ho vyzkoušet.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,315x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krokety po indicku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist