Cizrnová polévka s rajčaty

Suroviny

400 g cizrny
400 g rajčat v konzervě
1 pórek
1 malá cuketa
2 hrsti na kostičky nakrájeného staršího chleba
1 l vývaru
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
mletý pepř
sůl
(parmazán)

recept nemá fotografii

Postup

Cizrnu si namočíme předem do studené vody a necháme ji asi 6 hodin bobtnat (pracujeme s ní podobně jako s ostatními luštěninami). Poté ji vaříme ve vodě, dokud není přiměřeně měkká. Cuketu (mladou!) opláchneme, nakrájíme na kostičky, pórek nakrájíme na kolečka, rajčata z konzervy také nakrájíme na kousky. V hrnci si rozpálíme olej a osmahneme na něm cuketu a pórek, přidáme rajčata včetně nálevu, utřený česnek, bobkový list a zalijeme částí vody z vaření cizrny a vývarem. Společně povaříme ještě asi 10 minut. Potom polévku osolíme, odstraníme z ní bobkový list a před podáváním do ní přidáme kostičky (osmaženého) chleba. Polévku můžeme posypat jemně strouhaným parmazánem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,539x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cizrnová polévka s rajčaty


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist