Vepřová játra na víně

Suroviny

500 g vepřových jater
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
40 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce kečupu
150 ml červeného vína
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vepřová játra nakrájíme na plátky o síle asi 1 cm a jemně je naklepeme (dobré je to přes mikrotenový sáček). Očistíme si a nakrájíme všechnu zeleninu. Játra poprášíme je moukou, vložíme na pánev s rozehřátým olejem a rychle opečeme po obou stranách. Poté je vyjmeme, osolíme a dáme stranou (uchováme je v teple). Na zbylém tuku opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme a zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme také prolisovaný česnek, zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme a zalijeme kečupem, vínem a třemi lžícemi vody. Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme opečená játra, sůl a společně ještě minutu dusíme. Podáváme s bramborovými hranolky nebo s americkými brambory. Obložíme čerstvou zeleninou a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,499x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová játra na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist