Vepřová játra na víně

Suroviny

500 g vepřových jater
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
40 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce kečupu
150 ml červeného vína
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vepřová játra nakrájíme na plátky o síle asi 1 cm a jemně je naklepeme (dobré je to přes mikrotenový sáček). Očistíme si a nakrájíme všechnu zeleninu. Játra poprášíme je moukou, vložíme na pánev s rozehřátým olejem a rychle opečeme po obou stranách. Poté je vyjmeme, osolíme a dáme stranou (uchováme je v teple). Na zbylém tuku opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme a zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme také prolisovaný česnek, zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme a zalijeme kečupem, vínem a třemi lžícemi vody. Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme opečená játra, sůl a společně ještě minutu dusíme. Podáváme s bramborovými hranolky nebo s americkými brambory. Obložíme čerstvou zeleninou a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,749x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová játra na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist