Vepřová játra na víně
Suroviny
500 g vepřových jater
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
40 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce kečupu
150 ml červeného vína
sůl

Postup
Vepřová játra nakrájíme na plátky o síle asi 1 cm a jemně je naklepeme (dobré je to přes mikrotenový sáček). Očistíme si a nakrájíme všechnu zeleninu. Játra poprášíme je moukou, vložíme na pánev s rozehřátým olejem a rychle opečeme po obou stranách. Poté je vyjmeme, osolíme a dáme stranou (uchováme je v teple). Na zbylém tuku opečeme na proužky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme a zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přidáme také prolisovaný česnek, zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme a zalijeme kečupem, vínem a třemi lžícemi vody. Za stálého míchání uvedeme do varu, přidáme opečená játra, sůl a společně ještě minutu dusíme. Podáváme s bramborovými hranolky nebo s americkými brambory. Obložíme čerstvou zeleninou a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,749x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová játra na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!