Kachna na červeném víně

Suroviny

1 menší kachna (4 porce)
2 lžíce oleje
200 ml červeného vína
kousek slaniny
8 malých cibulek
2 lžíce kečupu
100 g žampionů
2 stroužky česneku
mletý pepř
sůl
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu rozporcujeme, opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Očistíme si všechnu zeleninu a žampiony. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji na oleji, přidáme prolisovaný česnek, dvě drobně nakrájené cibulky a zelenou petrželku a vše osmahneme. Na dno pekáče rozložíme několik špejlí, na ně poklademe porce kachny, přidáme cibulkovou směs, víno, zbylé malé cibulky a asi 100 ml vlahé vody. Přikryjeme pekáč a pečeme či spíše dusíme ve středně rozpálené troubě (asi 180 stupňů C). Ke konci dušení přidáme rajčatový protlak a žampiony nakrájené na plátky. Podáváme s rýží.Poznámky:Malé cibulky lze nahradit většími, rozkrájenými na čtvrtky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,773x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na červeném víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist