Celerový salát s řeřichou

Suroviny

2 lžíce rozinek
2 lžíce jader vlašských ořechů
1 malý celer
1 velké kyselé jablko
šťáva z 1 citronu
150 ml smetany ke šlehání
sůl
špetka cukru
bílý pepř
2 lžíce posekané řeřichy

recept nemá fotografii

Postup

Rozinky necháme nabobtnat v horké vodě, ořechy nasekáme nadrobno. Celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme na nudličky. Také jablko oloupeme a nakrájíme na nudličky a obojí nudličky smícháme s citrónovou šťávou. Ze smetany, trochu soli a cukru a bílého pepře umícháme dresink, který zlehka vmícháme do nudliček celeru a jablek. Přisypeme okapané rozinky, ořechy a nasekané řeřichové lístky. Salát podáváme vychlazený, jako přílohu můžeme použít bílé pečivo.
Poznámka:
Řeřichu si snadno můžeme vypěstovat i během zimy nebo v předjaří. Stačí nasypat semínka na vlhkou vatu nebo zeminu, řeřicha velmi rychle vyrazí a během několika dnů ji můžeme používat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,397x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Celerový salát s řeřichou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist