Bylinkové kuřecí řízky

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
4 rajčata
4 lžíce oleje
50 g másla
sůl
pepř
hladká mouka
zelené bylinky (petrželka, tymián, bazalka, rozmarýn)
100 g šunkového salámu

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce je naklepeme paličkou. Vhodné je naklepávat je přes potravinářskou fólii či mikrotenový sáček. Okraje řízků nakrojíme, maso po obou stranách posolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Rajská jablíčka nařízneme do křížku, spaříme je horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Bylinky opláchneme, necháme okapat a nakrájíme. Na pánvi si rozpálíme olej, rychle na něm opečeme připravené řízky a vyjmeme je z pánve. Poté na stejné pánvi orestujeme čtvrtky rajčat, přidáme máslo, na proužky nakrájený šunkový salám, nasekané bylinky a vše osmahneme. Do této směsi přidáme zpět řízky a společně asi 5 minut podusíme. Podáváme s rýží, ale můžeme i s bramborem, bramborovými hranolky či s americkými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,593x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinkové kuřecí řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist