Zapečená rajčata

Suroviny

4 tvrdá rajská jablíčka
100-150 g sýra výraznější chuti (parmazán, Niva, Madeland)
3 lžíce strouhané housky
1 vejce
sůl
muškátový oříšek
1 lžička oleje

recept nemá fotografii

Postup

Vybereme si tvrdá rajská jablíčka a nahoře u místa, kde byla stopka, je seřízneme. Kávovou lžičkou odstraníme vnitřek a zevnitř rajčata osolíme. Necháme je chvíli stát a věnujeme s přípravě náplňe. Vyjmuté vnitřky rajčat rozsekáme v mixeru nebo prolisujeme. Sýr nastrouháme a přidáme k rajčatové směsi. Množství sýra si musíme přizpůsobit podle velikosti rajčat. Směs zahustíme strouhankou a ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Naplníme jí rajčata a vložíme je do zapékací misky, po jejímž dně jsme rozetřeli kávovou lžičku oleje. Zapékáme v troubě předehřáté na 160 stupňů C po dobu asi 20 minut. Podáváme-li jako samostatný teplý předkrm, tak talířek ozdobíme čarami zakysané smetany nebo vhodného dresinku. Zapečené rajče doplníme před podáváním lístkem bazalky. Lze také použít jako přílohu k masu.
Poznámka:
Podáváme samozřejmě hned po vyjmutí z trouby. Při manipulaci postupujeme opatrně, abychom čerstvě zapečené rajče nezdeformovali.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,675x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečená rajčata


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist