Vepřový stejk se sýrovou omáčkou

Suroviny

4 silnější vepřové řízky
2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
sůl
100 g Hermelínu (Nivy)
4 lžíce smetany ke šlehání
2 lžíce vody
1 lžíce plnotučné hořčice

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové řízky po obvodu nařízneme a po obou stranách naklepeme paličkou na maso. Poprášíme je moukou. Na pánvi si rozpálíme olej a řízky na něm velmi prudce opečeme – měly by zůstat uvnitř šťavnaté. Vyjmeme je z pánve, osolíme a uchováme je v teple. Sýr nakrájíme na jemné plátky a vložíme ho do pánve na olej, který zůstal po přípravě masa, přidáme hořčici a smetanu. Příkon ztlumíme na minimum a všechny suroviny necháme za stálého míchání rozpustit. Podle potřeby přidáme jednu či dvě lžíce vody. Omáčku ochutnáme, podle potřeby přisolíme a okamžitě jí poléváme vepřový stejk. Na fotografii jsou jako příloha použity tzv. šalvějové brambory a zapečené rajče.
Poznámka:
Sýrovou omáčku lze samozřejmě použít i v jiných případech – například na zeleninu.
Jídlo v uvedené kombinaci je organizačně poměrně náročné a doporučuji ho pouze zkušenějším.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,831x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřový stejk se sýrovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist