Čínský zelný salát
Suroviny
600 g hlávkového zelí
50 g černých hub
100 g kapie
2 lžíce octa
1 lžíce cukru
3 malé chilli papričky
6 zrnek jamajského pepře
3 lžíce oleje
špetka zázvoru
sůl

Postup
Hlávku zelí rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme na hrubší kostičky. V sítu zelí ponoříme do vařící vody, krátce ho spaříme, vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Přidáme k němu na menší kousky nakrájené černé houby a nakrájenou kapii. Ocet, cukr, 1 lžíci oleje a špetku zázvoru společně promícháme a nalijeme na nakrájené suroviny. Chilli papričky hrubě nakrájíme a společně s jamajským pepřem je osmahneme na rozpáleném oleji. Tento olej pak přecedíme do zelného salátu. Vše dobře promícháme a uložíme do chladna. Asi po hodině můžeme salát podávat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,999x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Čínský zelný salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!