Biskupská srdíčka

Suroviny

Těsto:
170 g hladké mouky
50 g tuku (Hera)
60 g moučkového cukru
50 g strouhaných lískových oříšků
4 lžíce směsi rozinek a pokrájeného kandovaného ovoce
1 lžíce medu
1 žloutek
¼ lžičky skořice
¼ lžičky tlučeného hřebíčku
¼ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
1 lžička nastrouhané citronové kůry
¼ lžičky jedlé sody
kousky kandovaného ovoce na zdobení

Poleva:
180 g moučkového cukru
3 lžíce rumu

recept nemá fotografii

Postup

Rozinky propláchneme vodou, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Také kandované ovoce drobně pokrájíme. K odvážené mouce přimícháme jedlou sodu, přidáme změklý tuk, cukr, oříšky a kandované ovoce s rozinkami, med, všechno koření a nastrouhanou citronovou kůru. Všechny suroviny rukama zpracujeme na hladké těsto, ze kterého vyválíme na mírně pomoučeném vále plát a formičkou vykrajujeme srdíčka. Pečeme je v mírně vyhřáté troubě na plechu vyloženém papírem na pečení. Po zchladnutí je potřeme rumovou polevou a ozdobíme kouskem kandovaného ovoce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,374x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Biskupská srdíčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist