Bramborové rolky s masem

Suroviny

Bramborové těsto:
1 kg brambor
sůl
300 g hrubé mouky
2 vejce

Masová náplň:
400 g mletého masa
100 g cibule
2 vejce
1 lžíce sekané zelené petrželky
1 lžička majoránky
½ lžičky drceného kmínu

100 g rozpuštěného másla
2 lžíce sádla

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme a uvaříme ve slané vodě s kmínem. Slijeme je a necháme vychladnout. Zatím se můžeme věnovat přípravě masové náplně. Oloupeme si cibuli, velmi jemně ji nakrájíme (nastrouháme) a prohněteme si s osoleným mletým masem, vejci, petrželkou, majoránkou a drceným. Studené brambory prolisujeme, osolíme, promícháme s moukou a vejcem a rukama zpracujeme na tuhé, hladké těsto. Rozdělíme ho na 8 dílů a na pomoučeném vále každý díl vyválíme na obdélník silný asi 5 mm. Na 8 dílů rozdělíme i masovou hmotu a každý plát touto hmotou rovnoměrně potřeme. Vnější kraje plátu o šířce asi 1 cm necháme volné. Masem potřené pláty srolujeme a položíme na plech vytřený tukem (sádlem). Každou rolku potřeme rozpuštěným máslem a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 stupňů C. Podáváme teplé. Vhodnou přílohou je sušený špenát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,535x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborové rolky s masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist