Vídeňské kroužky

Suroviny

270 g změklého másla
120 g moučkového cukru
½ lžičky skořice
4 lžíce mléka
300 g polohrubé mouky
20 g kakaa

Náplň:
120 g změklého másla
35 g moučkového cukru
1 vejce
150 g čokolády

recept nemá fotografii

Postup

Těsto na vídeňské kroužky připravujeme ve šlehači. Nejdříve šleháme asi půl minuty změklé máslo. Poté postupně přidáváme cukr, skořici a mléko a šleháme, dokud nevznikne stejnorodá hmota. Mouku smícháme s kakaem a po lžících také přidáváme do těsta. Přitom stále šleháme na střední stupeň. Hotové těsto naplníme do sáčku s hrubě vroubkovanou zdobičkou a na papírem vyložený plech nastříkáme kolečka o průměru asi 5 cm. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 175 stupňů C. Po upečení necháme kolečka na plechu zchladnout a plníme je čokoládovým krémem. Ještě než začneme s přípravou krému, rozpustíme si v hrnečku nad párou čokoládu a necháme ji zchladnout. Neměla by však ztuhnout, měla by zůstat tekutá. Ve šlehači ušleháme změklé máslo, přidáváme postupně moučkový cukr, vejce a rozpuštěnou čokoládu. Vše vyšleháme v hladký krém a plníme jím vždy dvě a dvě kolečka. Před podáváním je lehce poprášíme moučkovým cukrem. Jsou vhodná ke kávě, čaji či jako jiné sladké (i vánoční) pohoštění. Uchováváme je v chladnu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,204x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vídeňské kroužky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist