Dračí dech

Suroviny

1 pekingské zelí
2 červené papriky
2 feferonky
1 malá konzerva žampionů
1 konzerva červených fazolí
1 sklenička sterilovaných cibulek
hrst sušených hub
5 kyselých okurek
5 stroužků česneku
1 větší cibule
velká špetka pepře
ocet
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru
½ lžičky soli

recept nemá fotografii

Postup

Pekingské zelí nakrájíme na proužky o šířce asi 1 cm. Papriky i feferonky očistíme a nakrájíme na užší proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Sušené houby přelijeme vařící vodou a necháme asi 10 minut nabobtnat. Poté je zcedíme a vodu z nich ještě lehce vymačkáme. Všechny připravené suroviny dáme do velké misky a promícháme. Přidáme žampiony (mohou být celé nebo krájené), červené fazole (tekutinu z nich odcedíme) a sterilované cibulky - asi 100 ml tekutiny z cibulek přidáme do salátu. Salát osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet a olej a dobře promícháme. Naplníme ho do menších skleniček a necháme asi dva dny odležet. Podáváme ho vychlazený, doplněný pečivem a vhodným nápojem, neboť je velmi ostrý.Můžeme ho také použít na studené mísy a kombinovat ho se sýrem a s uzeninou, dobře poslouží jako příloha ke smaženým pokrmům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,656x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dračí dech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist