Dračí dech

Suroviny

1 pekingské zelí
2 červené papriky
2 feferonky
1 malá konzerva žampionů
1 konzerva červených fazolí
1 sklenička sterilovaných cibulek
hrst sušených hub
5 kyselých okurek
5 stroužků česneku
1 větší cibule
velká špetka pepře
ocet
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce cukru
½ lžičky soli

recept nemá fotografii

Postup

Pekingské zelí nakrájíme na proužky o šířce asi 1 cm. Papriky i feferonky očistíme a nakrájíme na užší proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek také oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Sušené houby přelijeme vařící vodou a necháme asi 10 minut nabobtnat. Poté je zcedíme a vodu z nich ještě lehce vymačkáme. Všechny připravené suroviny dáme do velké misky a promícháme. Přidáme žampiony (mohou být celé nebo krájené), červené fazole (tekutinu z nich odcedíme) a sterilované cibulky - asi 100 ml tekutiny z cibulek přidáme do salátu. Salát osolíme, opepříme, přidáme cukr, ocet a olej a dobře promícháme. Naplníme ho do menších skleniček a necháme asi dva dny odležet. Podáváme ho vychlazený, doplněný pečivem a vhodným nápojem, neboť je velmi ostrý.Můžeme ho také použít na studené mísy a kombinovat ho se sýrem a s uzeninou, dobře poslouží jako příloha ke smaženým pokrmům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,472x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dračí dech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist