Kuřecí polévka s domácí strouhánkou
Suroviny
Kuřecí skelet se zbytky masa
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
kousek květáku
sůl
3 zrnka černého pepře
zelená petrželka
1 lžička Vegety
1 vajíčko
100 g polohrubé mouky
Postup
Do osolené studené vody se čtyřmi zrnky pepře vložíme opláchnutý kuřecí skelet (můžeme použít zbylé, méně kvalitní části kuřete) a vaříme. Z jednoho vajíčka, mouky a špetky soli rukama uhněteme stejnorodou hroudu – měla by být dostatečně pevná – a nastrouháme ji na okurkovém struhadle. Vzniklou strouhanku rozprostřeme po čisté utěrce a necháme chvíli zaschnout. Zatím si očistíme a nakrájíme zeleninu do polévky. Můžeme ji vložit buď přímo do vařící vody nebo ji můžeme předtím osmahnout na pánvi na kousku másla. Uvařené kuřecí maso a kosti z polévky vyjmeme, necháme trochu zchladnout. Maso obereme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Jakmile se polévka začne znovu vařit, přidáme asi polovinu strouhanky a necháme ji povařit zhruba 5 minut. Do hotové polévky přidáme lžičku Vegety a nasekanou zelenou nať.
Poznámka: Zbylou strouhánku necháme usušit, uskladníme v suchu a použijeme do polévky příště.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,054x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí polévka s domácí strouhánkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!