Hrachová

Suroviny

2 l vody
200 g hrachu
1 cibule
2 stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
sůl
zelená petrželka
30 g másla
30 g hladké mouky
1 houska (2 krajíčky chleba)
1 lžíce sádla

recept nemá fotografii

Postup

Hrách propláchneme a necháme ho ve studené (neosolené) vodě přes noc, aby nabobtnal. Druhý den přidáme vodu a vaříme hrách pomalým varem – bez tlakového hrnce to trvá asi 2 hodiny než hrách změkne. Poté část hrachu rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme cibulovou jíšku. Tu rozmícháme do polévky a necháme provařit. Do hotové polévky přidáme nasekanou zelenou petržel a nasucho opečenou nakrájenou žemli či kostičky chleba.
Obměny:
Místo časově náročné přípravy hrachu můžeme použít jako základ této polévky hrachovou polévku v prášku. Dále postupujeme obdobně, navíc pouze přidáme 3 lžíce zmraženého hrášku, abychom posílili vzhled hrachové polévky. Místo vody můžeme použít i vývar z uzeného masa. Do polévky lze přidat i kousky uzeného masa, uzeniny či opečené slaniny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,395x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hrachová


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist