Dušičky
Suroviny
500 g hladké mouky
30 g droždí
70 g cukru
70 g tuku (Hera)
1 vejce
špetka soli
250 ml vlahého mléka
150 g švestkových povidel
2 lžíce oloupaných a nakrájených mandlí
1 vejce na potření

Postup
Dušičky se připravují z klasického kynutého těsta. Do vlahého mléka přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Necháme ho v teple kynout. Rozpustíme si tuk a necháme ho zchladnout – do těsta by se měl přidávat vlahý. Zatím si odvážíme mouku, cukr, přidáme vejce a špetku soli. Poté přilijeme vlahý tuk, vykynuté droždí a vařečkou vypracujeme těsto. Nesmí se lepit na mísu a musí být hladké. Přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout. Na pomoučeném vále těsto rozválíme válečkem na obdélník o síle asi 1 cm a nakrájíme kostky asi 6 x 6 cm. Na každou dáme lžičku povidel a zabalíme. Povrch každého kousku potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nakrájenými mandlemi. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,253x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dušičky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!