Zapečený lilek

Suroviny

1 lilek (baklažán)
2-3 rajčata
100 g vysočiny
100 g tvrdého sýra (brynzy)
1 lžíce oleje
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Lilek opláchneme a nakrájíme na plátky o síle asi 7-8 mm. Každý plátek posolíme a necháme lilek tzv. vypotit. Po několika minutách se na něm vytvoří kapičky tekutiny. Papírovým ubrouskem plátky osušíme, otočíme a postup opakujeme. Takto upravený lilek ztratí svou hořkou chuť. Zapékací misku vytřeme olejem a naskládáme do ní plátky lilku. Na každý plátek položíme kolečko vysočiny, kolečko rajského jablíčka a vše hustě posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme asi 10 minut. Podáváme s bagetou či na plátcích toustového chleba. Je to rychlé, lehké a chutné. Vynecháme-li plátek salámu, stačí jen trochu více osolit a máme bezmasé jídlo.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,591x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečený lilek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist