Jemné ořechové sušenky
Suroviny
160 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
140 g másla
60 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce citronové šťávy
hladká mouka na vyválení
½ vejce na potření
ořechová jádra na ozdobu
moučkový cukr na posypání

Postup
Odvážíme si mouku, moučkový cukr, přidáme nasekané máslo, mletá ořechová jádra a citronovou šťávu a všechny suroviny zpracujeme v těsto. Na pomoučeném vále ho vyválíme ve vyšší plát, vykrajujeme z něj sušenky a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Takto připravené sušenky necháme v chladnu jednu hodinu odležet. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme kousky ořechových jader. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Před podáváním sušenky pocukrujeme.
Jsou to velmi jemné sušenky s chutí pražených oříšků.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,421x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jemné ořechové sušenky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!