Jemné ořechové sušenky

Suroviny

160 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
140 g másla
60 g mletých vlašských ořechů
1 lžíce citronové šťávy
hladká mouka na vyválení
½ vejce na potření
ořechová jádra na ozdobu
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Odvážíme si mouku, moučkový cukr, přidáme nasekané máslo, mletá ořechová jádra a citronovou šťávu a všechny suroviny zpracujeme v těsto. Na pomoučeném vále ho vyválíme ve vyšší plát, vykrajujeme z něj sušenky a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Takto připravené sušenky necháme v chladnu jednu hodinu odležet. Poté je potřeme rozšlehaným vajíčkem a ozdobíme kousky ořechových jader. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Před podáváním sušenky pocukrujeme.
Jsou to velmi jemné sušenky s chutí pražených oříšků.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,310x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemné ořechové sušenky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist