Rumové hřebínky

Suroviny

Těsto:
140 g hladké mouky
120 g hrubé mouky
100 g moučkového cukru
100 g mletých neloupaných mandlí
50 g strouhané čokolády
2 žloutky
150 g másla
2 lžíce mléka
rybízový džem na slepení
Poleva:
150 g moučkového cukru
3 lžíce rumu

recept nemá fotografii

Postup

Mouku, moučkový cukr a nasekané máslo promneme, přidáme mandle, čokoládu, žloutky a mléko a vypracujeme těsto. Necháme ho v chladnu asi hodinu odležet, poté z něj na pomoučeném vále vyválíme plát a vykrajujeme hřebínky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme je v troubě předehřáté na 220 stupňů C. Vychladlé sušenky spojujeme džemem a potřeme rumovou polevou. Při přípravě polevy moučkový cukr s rumem pečlivě třeme, až se cukr rozpustí, nespěcháme. Nebo nám poleva bude vytvářet nehezké krustičky jako na obrázku. Sušenky pečlivě uschováme v chladnu a necháme alespoň týden uležet. Krásně rumově voní a výborně chutnají.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,224x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rumové hřebínky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist