Rumové hřebínky

Suroviny

Těsto:
140 g hladké mouky
120 g hrubé mouky
100 g moučkového cukru
100 g mletých neloupaných mandlí
50 g strouhané čokolády
2 žloutky
150 g másla
2 lžíce mléka
rybízový džem na slepení
Poleva:
150 g moučkového cukru
3 lžíce rumu

recept nemá fotografii

Postup

Mouku, moučkový cukr a nasekané máslo promneme, přidáme mandle, čokoládu, žloutky a mléko a vypracujeme těsto. Necháme ho v chladnu asi hodinu odležet, poté z něj na pomoučeném vále vyválíme plát a vykrajujeme hřebínky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme je v troubě předehřáté na 220 stupňů C. Vychladlé sušenky spojujeme džemem a potřeme rumovou polevou. Při přípravě polevy moučkový cukr s rumem pečlivě třeme, až se cukr rozpustí, nespěcháme. Nebo nám poleva bude vytvářet nehezké krustičky jako na obrázku. Sušenky pečlivě uschováme v chladnu a necháme alespoň týden uležet. Krásně rumově voní a výborně chutnají.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,408x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rumové hřebínky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist