Bílkovo-oříškové koláčky

Suroviny

150 g bílků
340 g krupicového cukru
200 g mletých ořechových jader
zavařenina
čokoládová poleva
papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po částech do něj vmícháváme cukr a šleháme, až sníh hodně zhoustne a cukr se rozpustí. Ve sněhu nesmí zůstat žádné cukrové krystalky. Potom lehce vmícháme ořechová jádra. Lžičkou klademe na plech vyložený papírem na pečení malé hromádky sněhové hmoty a pečeme je v troubě vyhřáté na 150 stupňů. Aby byly skutečně dobře prosušené, vyplatí se je nakonec shrnout na jeden plech a nechat je přes noc v troubě, která je sice už vypnutá, ale pomalu vychládá. Tak se opravdu dosuší. Druhý den je slepujeme zavařeninou (například rybízovou či meruňkovou) a můžeme je ozdobit čokoládovou polevou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,756x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bílkovo-oříškové koláčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist