Vánoční tvarohová štóla

Suroviny

160 g Hery
250 g moučkového cukru
250 g netučného tvarohu
500 g hladké mouky
60 g rozinek
60 g kandovaného ovoce
2 vejce
2 polévkové lžíce rumu
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 citron
sůl

recept nemá fotografii

Postup

150 g změklé Hery třeme s 200 g moučkového cukru, poté přidáme vejce, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Všechno utřeme do hladké pěny. Přidáme měkký tvaroh a mouku rozmíchanou s kypřícím práškem. Spojíme v polotuhé těsto, nakonec vpracujeme rozinky namočené v rumu a kandované ovoce. Na pomoučeném vále vyválíme silný plát, ve dvou třetinách ho přeložíme a upravíme do tvaru štóly. Štólu přeneseme na plech vymazaný 100% tukem (např. Omega) a ihned pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů C po dobu asi 20 minut. Dále pokračujeme v pečení při teplotě 180 stupňů C po dobu asi 30 minut. Po upečení štólu potíráme zbytkem rozpuštěné Hery, tuk necháme vsáknout a pocukrujeme ji silnou vrstvou moučkového cukru. Po úplném zchladnutí ji zabalíme do potravinářské fólie a necháme uležet asi dva dny. Je potom vláčná a také použité kandované ovoce změkne.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,374x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vánoční tvarohová štóla


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist