Kuřecí maso s kešú oříšky
Suroviny
4 kuřecí prsa
2 cibule
2 lžíce olej
100 g kešú ořechů
250 ml kuřecího vývaru z kostky
1 lžíce medu
1 lžíce Solamylu
2 jarní cibulky (1 malý pórek)
1 červená paprika
(1 feferonka)
sůl
2 lžíce sojové omáčky
Postup
Nejdříve si připravíme kuřecí vývar z kostky a necháme ho vychladnout. Polovinu studeného vývaru smícháme v misce se Solamylem, kešú ořechy a medem. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na poloviny a potom nakrájíme na půlkolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky, obdobně si připravíme i feferonku, pokud ji budeme přidávat. Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje a kešú ořechy na něm opečeme. Pozor, opékají se velmi rychle, musíme s nimi míchat a jakmile zezlátnout, vyjmeme je z pánve a dáme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Na pánev přidáme olej, rozpálíme ho a rychle na něm orestujeme cibuli. Přidáme maso, promícháme a společně opékáme asi 4 minuty. Potom teplotu zmírníme, přilijeme polovinu kuřecího vývaru, opět promícháme a dusíme až je maso měkké a vývar se téměř odpařil. Potom přidáme připravenou zálivku z kukuřičného škrobu, medu a ořechů. Nalijeme ji na maso a vše mícháme, dokud omáčka trochu nezhoustne. Nakonec přimícháme nakrájenou papriku, nasekané jarní cibulky nebo jemně nakrájenou zelenou část pórku, osolíme a ochutíme sojovou omáčkou. Kdo má rád výraznější chuť, může přidat i feferonku. Toto jídlo se výborně připravuje na velké pánvi nebo ve WOKu. Podává se s rýží.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,994x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí maso s kešú oříšky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

