Bramboráky

Suroviny

1 kg brambor
2 vejce
3 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 rovná lžíce soli
1 rovná lžíce majoránky
1 vrchovatá čajová lžička kmínu
3 stroužky česneku
olej (sádlo) na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Brambory oloupeme a jemně nastrouháme. Přidáme vejce, sůl, všechno koření, mouku a prolisovaný česnek. Vše promícháme. Těsto by mělo být dostatečně husté, případný přebytek vody (je zejména u nových brambor) odcedíme. Část těsta vložíme na rozpálenou, tukem vytřenou pánev a rovnoměrně rozetřeme. Jakmile bramborová placka změní barvu, otočíme a dopečeme i po druhé straně.
Bramboráky můžeme samozřejmě péct v různých velikostech a různých úpravách. Lze je podávat samostatně, ale i jako přílohu k masu, plněné kyselým zelím apod.
Tato dávka stačí pro 4 osoby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,812x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 2) 7.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramboráky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist