Marinované kuře
Suroviny
1 menší kuře
1-2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
sůl
hladká mouka
2 vejce
2 lžíce mléka
strouhanka
tuk na smažení

Postup
Kuře rozdělíme na čtvrtky (nebo větší kuře na osminky), zbavíme ho velkých kostí. Jednotlivé porce opláchneme, necháme okapat a osušíme papírovým ubrouskem. Česnek prolisujeme, smícháme se solí, sójovou omáčkou a citrónovou šťávou a touto směsí potřeme kousky kuřete. Takto připravené porce vložíme do misky, zakryjeme fólií a necháme alespoň hodinu odležet v chladnu. Jednodušší je příprava z kuřecích stehenních řízků - postupujeme obdobně, nemusíme ale odstraňovat kosti.Dobu, po kterou maso marinujeme, můžeme věnovat přípravě přílohy – vhodné jsou různě upravené brambory doplněné čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Před vlastní přípravou jednotlivé porce obalíme v hladké mouce a v rozšlehaných a osolených vejcích a ve strouhance a smažíme je ve vyšší vrstvě tuku nebo přímo ve fritovacím hrnci.
Poznámka:
Takto upravené kuřecí maso je šťavnaté a má pikantní chuť s jemným nádechem česneku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,656x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Marinované kuře
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!