Zapečený květák

Suroviny

1 květák
sůl
50 g másla
100 g šunky (šunkového salámu)
100 g sýra Niva
100 g sladké smetany (12%)
zelená petrželka
2 rajčata na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Než se květák uvaří, vytřeme si máslem zapékací misku, nakrájíme si šunku na proužky, nasekáme zelenou petrželku a na hrubém struhadle si nastrouháme Nivu. Uvařené růžičky květáku naskládáme do zapékací misky, zasypeme je nakrájenou šunkou a posypeme Nivou. Vše zalijeme sladkou smetanou a dáme zapéct do trouby nebo pod gril. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou a doplníme kolečky rajčat. Jako přílohu můžeme podávat plátky čerstvé bagety, ale lze jíst i bez přílohy.
Poznámky:
Příprava je rychlá a jednoduchá. Suroviny můžeme obměňovat. Použijeme-li místo Nivy jiný druh sýra s méně výraznou chutí, můžeme květák poprášit karí kořením.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,999x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečený květák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist