Vepřové závitky na pórku

Suroviny

6 vepřových plátků na závitky
sůl
1 cibule
2 lžíce nastrouhaného naloženého křenu
sůl
6 plátků debrecínky
1 velký pórek
1 lžíce hladké mouky
tuk
½ lžičky kari koření

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové plátky lehce naklepeme po obou stranách a osolíme. Každý potřeme po jedné straně nastrouhaným naloženým křenem, položíme na něj plátek debrecínky a posypeme nakrájeným pórkem. Takto obložený plátek pevně stočíme a zavineme nebo upevníme jehlami na závitky. V kastrolu si rozpálíme tuk, zpěníme na něj nakrájenou cibuli a závitky po všech stranách rychle opečeme. Poté je posypeme kari kořením, zbývajícím nakrájeným pórkem a zalijeme vývarem (nebo horkou vodou). Dusíme je do měkka. Hotové závitky z kastrolu vyjmeme a odstraníme jehly. V hrnečku si rozmícháme hladkou mouku s vodou a vlijeme ji do šťávy po dušení masa. Za občasného míchání necháme omáčku asi 5 minut provařit. Závitky podáváme s bramborem či rýží a na talíři je přelijeme pórkovou omáčkou. Ta dává pokrmu méně obvyklou, ale lahodnou chuť.
Poznámka:
Debrecínku lze nahradit i jinou podobnou uzeninou, v nouzi například na tenké plátky nakrájenou Vysočinou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,305x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové závitky na pórku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist