Lomnické suchárky

Suroviny

100 ml mléka20 g cukru20 g droždí500 g polohrubé moukysůl40 g cukru120 g másla2 žloutky100 ml mléka100 g mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Do 100 ml vlahého mléka přidáme 20 g cukru, rozdrobíme droždí a kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme všechny ostatní suroviny, přilijeme kvásek a vařečkou vypracujeme tužší, ale vláčné těsto. Do něj zapracujeme 100 g hrubě nasekaných mandlí. Těsto necháme kynout asi hodinu v teplé místnosti. Poté z něj vytvoříme válečky, které vložíme do vymazaných forem na chlebíček nebo srnčí hřbet a necháme znovu nakynout. Poté v předehřáté troubě znovu upečeme. Upečené vyklopíme z formy a necháme schnout to druhého dne. Potom válečky nakrájíme na plátky, obalíme v moučkovém cukru, rozložíme na plechy vyložené papírem na pečení a usušíme v mírně vyhřáté troubě. Suchárky, které hned nespotřebujeme, můžeme uchovat v plechové krabici.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,899x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lomnické suchárky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist