Moučník Savarin
Suroviny
15 g droždí
80 ml mléka
1 lžíce cukru
1 lžíce hladké mouky
3 vejce
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
120 g másla
špetka soli
280 g polohrubé mouky
50 g sušených meruněk
70 ml vody
70 ml cukru
3 lžíce meruňkovice
meruňkový džem
mandlové lupínky
Postup
Nejdříve si připravíme kvásek z 80 ml vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce hladké mouky a droždí. Necháme ho v teplé místnosti vzejít. Rozpustíme si 120 g másla a necháme ho téměř zchladnout. Tři celá vejce, vanilkový cukr, lžíci cukru a špetku soli ušleháme do pěny. Smícháme s polohrubou moukou, vlažným rozpuštěným máslem a vzešlým kváskem – dostaneme řidší těsto. Necháme ho půl hodiny kynout a poté do něj zamícháme pokrájené sušené meruňky. Těsto nalijeme do bábovkové formy, necháme ho vykynout přibližně do jedné třetiny a poté upečeme v předehřáté troubě. V kastrůlku svaříme 70 ml vody a 70 g cukru a přidáme dvě lžíce meruňkovice. Touto tekutinou potíráme upečený moučník, dokud se všechna nevsákne. Nakonec moučník potřeme rozehřátým džemem rozmíchaným se lžící meruňkového likéru a posypeme mandlovými lupínky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,549x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Moučník Savarin
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!