Moučník Savarin

Suroviny

15 g droždí
80 ml mléka
1 lžíce cukru
1 lžíce hladké mouky

3 vejce
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
120 g másla
špetka soli
280 g polohrubé mouky
50 g sušených meruněk
70 ml vody
70 ml cukru
3 lžíce meruňkovice
meruňkový džem
mandlové lupínky

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek z 80 ml vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce hladké mouky a droždí. Necháme ho v teplé místnosti vzejít. Rozpustíme si 120 g másla a necháme ho téměř zchladnout. Tři celá vejce, vanilkový cukr, lžíci cukru a špetku soli ušleháme do pěny. Smícháme s polohrubou moukou, vlažným rozpuštěným máslem a vzešlým kváskem – dostaneme řidší těsto. Necháme ho půl hodiny kynout a poté do něj zamícháme pokrájené sušené meruňky. Těsto nalijeme do bábovkové formy, necháme ho vykynout přibližně do jedné třetiny a poté upečeme v předehřáté troubě. V kastrůlku svaříme 70 ml vody a 70 g cukru a přidáme dvě lžíce meruňkovice. Touto tekutinou potíráme upečený moučník, dokud se všechna nevsákne. Nakonec moučník potřeme rozehřátým džemem rozmíchaným se lžící meruňkového likéru a posypeme mandlovými lupínky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,549x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Moučník Savarin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist