Moučník Savarin

Suroviny

15 g droždí
80 ml mléka
1 lžíce cukru
1 lžíce hladké mouky

3 vejce
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
120 g másla
špetka soli
280 g polohrubé mouky
50 g sušených meruněk
70 ml vody
70 ml cukru
3 lžíce meruňkovice
meruňkový džem
mandlové lupínky

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek z 80 ml vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce hladké mouky a droždí. Necháme ho v teplé místnosti vzejít. Rozpustíme si 120 g másla a necháme ho téměř zchladnout. Tři celá vejce, vanilkový cukr, lžíci cukru a špetku soli ušleháme do pěny. Smícháme s polohrubou moukou, vlažným rozpuštěným máslem a vzešlým kváskem – dostaneme řidší těsto. Necháme ho půl hodiny kynout a poté do něj zamícháme pokrájené sušené meruňky. Těsto nalijeme do bábovkové formy, necháme ho vykynout přibližně do jedné třetiny a poté upečeme v předehřáté troubě. V kastrůlku svaříme 70 ml vody a 70 g cukru a přidáme dvě lžíce meruňkovice. Touto tekutinou potíráme upečený moučník, dokud se všechna nevsákne. Nakonec moučník potřeme rozehřátým džemem rozmíchaným se lžící meruňkového likéru a posypeme mandlovými lupínky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,344x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Moučník Savarin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist