Bábovka s jablky

Suroviny

350 g oloupaných jablek
citronová šťáva
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
190 g Hery
200 g cukru krupice
1 rovná lžíce skořice
3 vejce

recept nemá fotografii

Postup

Jablka nastrouháme na hrubém (okurkovém) struhadle. Pokapeme je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Změklý tuk utřeme s cukrem a skořicí, postupně přidáváme vejce a šleháme. Vzniklou hmotu promícháme s jablky a postupně do ní přimícháváme mouku. Dostaneme řidší těsto (pokud je třeba, vmícháme do něj 2-3 lžíce vody). Formu na bábovku vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní vlijeme, urovnáme a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů C. Takto pečeme asi 20 minut, potom zvýšíme teplotu a bábovku dopečeme. Asi 10 minut poté, co jsme bábovku vyndali z trouby, ji vyklopíme (nejlépe na drátěnou podložku). Necháme ji zchladnout a můžeme ji pocukrovat nebo polít citronovou polevou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,095x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bábovka s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist