Broskev Melba

Suroviny

400 g mraženého rybízu
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce rybízového likéru
8 půlek kompotovaných broskví
500 g vanilkové zmrzliny

recept nemá fotografii

Postup

Zmrazený rybíz dáme zvolna rozmrazit. Stranou si ponecháme několik bobulí na ozdobu, přebytečnou šťávu slijeme. Zbývající rybíz rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do vzniklého rybízového pyré nakonec vmícháme moučkový cukr, citronovou šťávu a rybízový likér.
Na každý dezertní talířem položíme dvě poloviny broskví, a to řezem nahoru. Na ně navršíme kopečky vanilkové zmrzliny. Ozdobíme odloženými kuličkami rybízu a zmrzlinu přelijeme ovocnou omáčkou. Podáváme s hořickými trubičkami nebo oplatkami.
Poznámka:
Takovýto moučník patrně nebudete připravovat každý den, ale spíše ke slavnostní příležitosti. Jeho výhodou je, že je velmi osvěžující a obsahuje mnohem menší množství tuku, než klasické moučníky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,495x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Broskev Melba


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist