Bublanina s tvarohovou krustou

Suroviny

4 vejce
160 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
100 ml vody
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové šťávy
250 g tvarohu
5 lžic mléka
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce Solamylu
čerstvé, kompotované či mražené ovoce

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme ovoce, můžeme použít i větší druhy ovoce například meruňky či broskve, ale samozřejmě i klasické „bublaninové“ ovoce jako jsou višně, třešně, rybíz či borůvky. Čerstvé ovoce očistíme a případně vypeckujeme a nakrájíme na menší kusy. Z kompotovaného ovoce slijeme šťávu (část můžeme použít na tvarohovou hmotu) a necháme ho odkapat. Mražené ovoce nerozmrazujeme, použijeme ho zmrzlé.
Poté si připravíme formu na bublaninu – vytřeme ji tukem a vysypeme moukou. Vhodný je menší pekáček či plech nebo větší kulatá forma. Do nádoby šlehače si připravíme 3 žloutky, krupicový a vanilkový cukr a olej a tyto suroviny našleháme. Potom přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Vznikne poměrně řídká směs. Do odvážené mouky si rozmícháme prášek do pečiva, z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně smícháváme s moukou a sněhem z bílků. Takto připravenou hmotu rozetřeme do formy a poklademe ovocem.
Tvaroh ušleháme s trochou mléka, cukrem a Solamylem. Naplníme ho do sáčku s ustřiženým rohem a nastříkáme mezi ovoce. Moučník pečeme v troubě vyhřáté asi na 200 stupňů C. Před podáváním ho můžeme pocukrovat.
Poznámka:
Je kyprý, pouze mírně sladký a lahodný.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,610x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bublanina s tvarohovou krustou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist