Plněné brambory po maďarsku

Suroviny

4 velké brambory
1 papriková klobása
1 červený paprikový lusk
150 g zakysané smetany
mletá mírně ostrá paprika
2 lžičky provensálského koření

recept nemá fotografii

Postup

Brambory důkladně omyjeme, uvaříme je ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Zatím si na kostičky nakrájíme klobásu, očistíme a nakrájíme i paprikový lusk. Kysanou smetanu rozšleháme s paprikou a provensálským kořením.
Brambory podélně rozpůlíme a vydlabeme až na půlcentimetrovou vrstvu kolem slupky. Vydlabanou bramborovou dužinu rozmačkáme vidličkou a smícháme ji s klobásou, nakrájenou paprikou a okořeněnou zakysanou smetanou. Hmotu naplníme do vydlabané brambory, brambory naklademe do pekáčku a asi 10 minut zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů C.
Poznámka:Pozornost věnujeme výběru brambor - měly by být spíše větší a rovnoměrné. Uvaříme je téměř do měkka, ale neměly by se rozpadat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,474x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněné brambory po maďarsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist