Kokosové řízky
Suroviny
4 řízky z krůtích prsou
šťáva z jednoho citronu
1 vejce
hladká mouka
100 g strouhaného kokosu
olej na smažení
Zeleninová příloha:
1 ledový salát
1 červená cibule
1 malá salátová okurka
4 lžíce olivového oleje
8 lžic pomerančové šťávy
120 g žampionů
1 lžička hořčice
sůl
pepř

Postup
Krůtí maso omyjeme, osušíme, lehce naklepeme (nejlépe přes folii). Dáváme pozor, aby se neprotrhlo, protože je velmi křehké a řídké. Každý plátek potřeme čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou a pokapeme citronovou šťávou. Můžeme nechat chvíli odležet. Poté řízky po obou stranách osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhaném kokosu.
Poté se věnujeme přípravě přílohy. Salát omyjeme (můžeme použít různé druhy salátů), natrháme na kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká kolečka. Okurku omyjeme a rozkrájíme na plátky. Na zálivku smícháme hořčici, sůl a pepř, pomerančovou šťávu a olivový olej. Žampiony očistíme a podle velikosti rozkrojíme na poloviny, na čtvrtiny či na silnější plátky. Opečeme je na oleji a necháme vychladnout. Poté je lehce smícháme s připravenou zeleninou a zálivkou.
Připravené řízky opečeme po obou stranách, nejlépe ve fritovacím hrnci. Podáváme je s připraveným zeleninovým salátem a s plátkem citronu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,584x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kokosové řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!