Vepřové kostky v kořeněné směsi

Suroviny

700 g vepřové kýty nebo ramínka
5 stroužků česneku
½ lžičky mletého nového koření
¼ lžičky mletého černého pepře
½ lžičky tymiánu
½ lžičky drceného kmínu
špetka majoránky
kousek citronové kůry
sůl
1 cibule
olej
1 lžíce hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky, ty lehce naklepeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme, smícháme ho se vším kořením a nastrouhanou citronovou kůrou a vmícháme do masa. Maso dobře promícháme, misku zakryjeme potravinářskou fólií a maso necháme v ledničce uležet do druhého dne.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme, zpěníme ji v kastrolu na rozpáleném oleji a přidáme naložené maso. Vepřové kostky orestujeme, zalijeme trochou vývaru nebo horkou vodou, osolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou, dokud maso není měkké. Mouku rozmícháme ve 3 lžících studené vody, vlijeme pod maso, promícháme a šťávu necháme chvíli provařit. Maso má zajímavou, kořeněnou chuť. Podáváme ho se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 968x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové kostky v kořeněné směsi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist