Špenát jako příloha

Suroviny

500 g zmraženého špenátového protlaku
sůl
1 malá cibulka
60 g másla
1 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
1 vejce
mletý černý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Špenátový protlak necháme rozmrazit. V kastrolku rozehřejeme másle, orestujeme na něm nakrájenou cibuli, vmícháme mouku a připravíme světležlutou řídkou jíšku. Tu rozředíme vodou nebo vývarem, přidáme špenát, promícháme a ještě chvíli dusíme. Špenát osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a těsně před dokončením do něj zamícháme žloutek. Místo žloutku můžeme přidat 2 lžíce sladké smetany. Takto připravený špenát můžeme používat nejen jako přílohu, ale i jako náplň špenátových omelet nebo například k bramboráčkům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,100x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 2) 10.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špenát jako příloha


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist