Králičí ragú s bylinkami

Suroviny

1 králík (asi 1200 g)
sůl
mletý pepř
6 lžic olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky čerstvého šalvěje
1 červená feferonka
4 stroužky česneku
200 ml bílého vína
200 ml slepičího vývaru z kostky
1 citron
4 rajčata
100 g černých oliv
špetka skořice

recept nemá fotografii

Postup

Králíka omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř a porce postupně opečeme v kastrolu na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme omyté a osušené bylinky.
Česnek oloupeme a stroužky podélně rozpůlíme. Feferonky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Obojí přidáme ke králíkovi. Zalijeme bílým vínem a vývarem. Přidáme plátky citronu, který jsme předem dobře omyli horkou vodou. Vše dusíme přikryté na mírném ohni asi 60 minut.
Mezitím oloupeme rajčata, která jsme nejdříve nařízli do křížku a poté spařili v horké vodě, a nahrubo je nakrájíme. V polovině varu je přidáme k masu a dusíme společně. Zhruba 10 minut před koncem dušení přidáme olivy, králičí ragú osolíme, opepříme a opatrně dochutíme skořicí. Můžeme podávat s rýží nebo s pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,301x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí ragú s bylinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist