Filé s křenovou omáčkou
Suroviny
1 nakyslé jablko
citrónová šťáva
1 malá cibule
1 lžíce másla
100 g čerstvě strouhaného křenu
200 g sladké smetany
1 lžíce sekané petrželky
sůl
cukr
4 plátky filé z tresky
mletý pepř
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
50 g mandlových lupínků
100 g strouhanky
4 lžíce oleje

Postup
Jablko oloupeme, nastrouháme na nudličky a pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli také oloupeme, pokrájíme na kostičky necháme spolu s jablkem zesklovatět na rozpuštěném másle. Přidáme nastrouhaný křen a necháme zpěnit. Poté přilijeme smetanu a vše povaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne. Poté ji osolíme, ochutíme cukrem a vmícháme nasekanou zelenou petrželku.
Rybí filé omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Osolíme ho a opepříme. Obalíme ho v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec v mandlových lupíncích smíchaných se strouhankou. Na rozpáleném oleji porce opečeme do zlatova. Podáváme ho s křenovou omáčkou a s vařenými brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,485x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Filé s křenovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!