Filé s křenovou omáčkou

Suroviny

1 nakyslé jablko
citrónová šťáva
1 malá cibule
1 lžíce másla
100 g čerstvě strouhaného křenu
200 g sladké smetany
1 lžíce sekané petrželky
sůl
cukr
4 plátky filé z tresky
mletý pepř
2 lžíce hladké mouky
1 vejce
50 g mandlových lupínků
100 g strouhanky
4 lžíce oleje

recept nemá fotografii

Postup

Jablko oloupeme, nastrouháme na nudličky a pokapeme citrónovou šťávou. Cibuli také oloupeme, pokrájíme na kostičky necháme spolu s jablkem zesklovatět na rozpuštěném másle. Přidáme nastrouhaný křen a necháme zpěnit. Poté přilijeme smetanu a vše povaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne. Poté ji osolíme, ochutíme cukrem a vmícháme nasekanou zelenou petrželku.
Rybí filé omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Osolíme ho a opepříme. Obalíme ho v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec v mandlových lupíncích smíchaných se strouhankou. Na rozpáleném oleji porce opečeme do zlatova. Podáváme ho s křenovou omáčkou a s vařenými brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 389x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Filé s křenovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist