Ztracené uzené

Suroviny

600 g uzeného masa (plec, bůček)
500 g kysaného zelí
5 zrnek celého pepře
1 malý rajčatový protlak
2 lžíce kečupu
sůl
1 lžíce sádla

recept nemá fotografii

Postup

Uzené maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a poté na větší kousky. Tekutinu ze zelí slijeme a dáme stranou. Je-li zelí hrubě nakrájené, překrájíme ho. Zapékací misku vytřeme sádlem a dno poklademe tenkou vrstvou kysaného zelí. Na to navršíme vrstvu uzeného masa a vrchní vrstvu opět tvoří zelí. Takto připravený pokrm mírně osolíme (pozor, uzené maso bývá dost slané). Protlak a kečup smícháme s tekutinou z kysaného zelí a zalijeme tím připravené zelí s uzeným masem. Zapékací misku přikryjeme (stačí i utěsnit alobalem) a dusíme v troubě při teplotě asi 200 stupňů C. Zhruba po 30 minutách je jídlo hotové. Můžeme ho podávat s bramborovým knedlíkem nebo s bramborem.
Poznámka:
Je to rychlé a určitě se to povede i tomu, kdo nemá s vařením žádné zkušenosti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 127x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ztracené uzené


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist