Ztracené uzené

Suroviny

600 g uzeného masa (plec, bůček)
500 g kysaného zelí
5 zrnek celého pepře
1 malý rajčatový protlak
2 lžíce kečupu
sůl
1 lžíce sádla

recept nemá fotografii

Postup

Uzené maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a poté na větší kousky. Tekutinu ze zelí slijeme a dáme stranou. Je-li zelí hrubě nakrájené, překrájíme ho. Zapékací misku vytřeme sádlem a dno poklademe tenkou vrstvou kysaného zelí. Na to navršíme vrstvu uzeného masa a vrchní vrstvu opět tvoří zelí. Takto připravený pokrm mírně osolíme (pozor, uzené maso bývá dost slané). Protlak a kečup smícháme s tekutinou z kysaného zelí a zalijeme tím připravené zelí s uzeným masem. Zapékací misku přikryjeme (stačí i utěsnit alobalem) a dusíme v troubě při teplotě asi 200 stupňů C. Zhruba po 30 minutách je jídlo hotové. Můžeme ho podávat s bramborovým knedlíkem nebo s bramborem.
Poznámka:
Je to rychlé a určitě se to povede i tomu, kdo nemá s vařením žádné zkušenosti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,036x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ztracené uzené


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist