Eliščiny řezy

Suroviny

Těsto:
420g hladké prosáté mouky
320 g másla
140 g moučkového
cukru
2 žloutky

Náplň:
200 g mletých jader vlaškých ořechů
100 g cukru
2 lžíce medu
1 vanilkový cukr
trochu skořice
citrónová kůra
1 hřebíček

Poleva:
250 g moučkového cukru
3 menší lžíce vřelé vody
2 lžíce citrónové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Suroviny na těsto rychle, ale dobře zpracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme do tvaru plechu, na kterém budeme péci. Pomocí válečku ho přeneseme na plech a potřeme ořechovou náplní.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto a přikryjeme rozváleným plátem z druhé části těsta. Pečeme v mírné troubě do růžova. Ještě teplý moučník rozkrájíme na plechu na pravidelné čtverečky o rozměru asi 4x4 cm a vychladlé kousky pak zdobíme citrónovou polevou. Klademe na skleněnou desku, kde je necháme volně uschnout.


Příprava náplně:
Mleté ořechy spaříme 3 lžícemi horkého mléka a směs dobře promícháme.
Příprava polevy:
Polevu třeme tak dlouho, až je bílá,hladká a hustá (v třečce až 25 minut).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,081x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Eliščiny řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist