Eliščiny řezy

Suroviny

Těsto:
420g hladké prosáté mouky
320 g másla
140 g moučkového
cukru
2 žloutky

Náplň:
200 g mletých jader vlaškých ořechů
100 g cukru
2 lžíce medu
1 vanilkový cukr
trochu skořice
citrónová kůra
1 hřebíček

Poleva:
250 g moučkového cukru
3 menší lžíce vřelé vody
2 lžíce citrónové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Suroviny na těsto rychle, ale dobře zpracujeme v hladké těsto, které rozdělíme na 2 díly. Jeden díl rozválíme do tvaru plechu, na kterém budeme péci. Pomocí válečku ho přeneseme na plech a potřeme ořechovou náplní.
Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto a přikryjeme rozváleným plátem z druhé části těsta. Pečeme v mírné troubě do růžova. Ještě teplý moučník rozkrájíme na plechu na pravidelné čtverečky o rozměru asi 4x4 cm a vychladlé kousky pak zdobíme citrónovou polevou. Klademe na skleněnou desku, kde je necháme volně uschnout.


Příprava náplně:
Mleté ořechy spaříme 3 lžícemi horkého mléka a směs dobře promícháme.
Příprava polevy:
Polevu třeme tak dlouho, až je bílá,hladká a hustá (v třečce až 25 minut).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,825x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Eliščiny řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist