Zapečené flíčky se zelím

Suroviny

250 g fleků
250 g bílého hlávkového zelí
200 g uzeného masa (anglické slaniny)
sůl
mletý pepř
sádlo
2 vajíčka
250 ml mléka
lahůdková cibulka na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Flíčky uvaříme podle návodu na obalu a necháme je zchladnout. Zatím si na čtverečky nakrájíme hlávkové zelí a na kostičky uzené maso či anglickou slaninu. Na pánvi si rozpálíme trochu sádla, orestujeme na něm zelí, osolíme ho a opepříme. Promícháme ho s uzeným masem. Zapékací misku vytřeme sádlem a střídavě do ní vkládáme vrstvu těstovin a vrstvu zelí s masem. V mléce rozmícháme celá vejce a tekutinu rovnoměrně vlijeme do zapékací misky. Zapečeme v troubě při teplotě 200 stupňů C. Podáváme teplé, posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou a se zeleninovým salátem.
Poznámka:
Je to levné, jednoduché. Sádlo lze nahradit olejem, uzené maso houbami – například hlívou ústřičnou, lahůdkovou cibulku třeba zelenou částí pórku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,113x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené flíčky se zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist