Vepřové plátky na fazolích
Suroviny
4 –6 vepřových řízků
3 lžíce oleje
1 konzerva červených fazolí
2 cibule
4 stroužky česneku
1 chilli paprička (čerstvá či sušená)
1 lžička zázvoru
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
3 lžíce kečupu (rajčatového protlaku)
sůl
4-6 lžic zakysané smetany
Postup
Plátky vepřového masa (mohou být z kýty či z krkovice) opláchneme, osušíme a dobře naklepeme. Očistíme si všechnu zeleninu. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. V kastrolu nebo v hlubší pánvi si rozpálíme olej a maso na něm opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme ho, dáme stranou a udržujeme v teple. Na zbylém tuku orestujeme kolečka cibule a plátky česneku, přidáme nakrájenou chilli papričku, římský kmín, zázvor a koriandr. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, osolíme a promícháme. Do této směsi vrátíme maso a dusíme do měkka. Na konec přidáme fazole z konzervy a společně s masem je prohřejeme a odstavíme ze zdroje tepla. Přimícháme zakysanou smetanu a podáváme. Nejlepší přílohou je čerstvý chléb.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,756x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové plátky na fazolích
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!