Vepřové plátky na fazolích

Suroviny

4 –6 vepřových řízků
3 lžíce oleje
1 konzerva červených fazolí
2 cibule
4 stroužky česneku
1 chilli paprička (čerstvá či sušená)
1 lžička zázvoru
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
3 lžíce kečupu (rajčatového protlaku)
sůl
4-6 lžic zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Plátky vepřového masa (mohou být z kýty či z krkovice) opláchneme, osušíme a dobře naklepeme. Očistíme si všechnu zeleninu. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. V kastrolu nebo v hlubší pánvi si rozpálíme olej a maso na něm opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme ho, dáme stranou a udržujeme v teple. Na zbylém tuku orestujeme kolečka cibule a plátky česneku, přidáme nakrájenou chilli papričku, římský kmín, zázvor a koriandr. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, osolíme a promícháme. Do této směsi vrátíme maso a dusíme do měkka. Na konec přidáme fazole z konzervy a společně s masem je prohřejeme a odstavíme ze zdroje tepla. Přimícháme zakysanou smetanu a podáváme. Nejlepší přílohou je čerstvý chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,541x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky na fazolích


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist