Vepřové plátky na fazolích

Suroviny

4 –6 vepřových řízků
3 lžíce oleje
1 konzerva červených fazolí
2 cibule
4 stroužky česneku
1 chilli paprička (čerstvá či sušená)
1 lžička zázvoru
½ lžičky římského kmínu
½ lžičky mletého koriandru
3 lžíce kečupu (rajčatového protlaku)
sůl
4-6 lžic zakysané smetany

recept nemá fotografii

Postup

Plátky vepřového masa (mohou být z kýty či z krkovice) opláchneme, osušíme a dobře naklepeme. Očistíme si všechnu zeleninu. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na plátky. V kastrolu nebo v hlubší pánvi si rozpálíme olej a maso na něm opečeme z obou stran do červena. Vyjmeme ho, dáme stranou a udržujeme v teple. Na zbylém tuku orestujeme kolečka cibule a plátky česneku, přidáme nakrájenou chilli papričku, římský kmín, zázvor a koriandr. Podlijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, osolíme a promícháme. Do této směsi vrátíme maso a dusíme do měkka. Na konec přidáme fazole z konzervy a společně s masem je prohřejeme a odstavíme ze zdroje tepla. Přimícháme zakysanou smetanu a podáváme. Nejlepší přílohou je čerstvý chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,756x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky na fazolích


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist