Kachna na pomerančích II

Suroviny

1 kachna (do 2 kg)
50 g slaniny
1 cibule
1 mrkev
1 menší petržel
1 kousek celeru
sůl
vývar z masoxu
celý pepř
nové koření
bobkový list
hřebíček
jalovčinky
3 rajčata
2 lžíce brusinkového kompotu
3 pomeranče
2 ml portského vína

recept nemá fotografii

Postup

Necháme roztavit nakrájenou slaninu a do zlatova na ni osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Do osmažené zeleniny přidáme na kousky nakrájená kachní játra, která rovněž osmažíme. Zalijeme vývarem z masoxu, vložíme osolenou kachnu, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, hřebíček a jalovec. Pak přidáme ještě rajčata nakrájená na plátky (nebo trochu rajčatového protlaku), trochu brusinkového kompotu, šťávu ze dvou pomerančů a trochu nastrouhané pomerančové kůry. Podlijeme portským vínem.
Kachnu dusíme za neustálého polévání šťávou, dokud není měkká. Pak ji vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme a přecedíme přes jemné síto. Nakonec přidáme ještě 100 ml portského a něco koňaku a nakonec na plátky nakrájený a jader a kůry zbavený pomeranč. Kachnu naporcujeme a vložíme ji zpět do šťávy, aby nabyla definitivní chuti. Podáváme a vařenými brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,519x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na pomerančích II


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist