Kachna s jablky

Suroviny

Kachna asi 2 kg
800 g jablek
30 g soli
10 g hladké mouky
vývar na podlévání

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou kachnu důkladně opereme a osolíme. Ze šťavnatých jablek vykrojíme jaderníky a jablky naplníme vnitřek kachny. Pak ji položíme do pekáče, zalejeme trochou horké vody a upečeme v troubě do měkka. Kachnu při pečení občas podlijeme vlastní šťávou, podle potřeby vývarem, aby se vyškvařený tuk nepřipálil. Do červena upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, tuk slijeme, zbylou šťávu zaprášíme moukou, necháme zapéci do hněda. Poté podlijeme vývarem, necháme přejít var, přilijeme vlastní šťávu a znovu
povaříme, až se šťáva spojí a vyvstanou na ní mastná oka. Pečenou kachnu rozdělíme na porce, polejeme šťávou a upravíme s pečenými jablky. Ke kachně pak podáváme vařené brambory zdobené zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,927x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist