Kachna s jablky
Suroviny
Kachna asi 2 kg
800 g jablek
30 g soli
10 g hladké mouky
vývar na podlévání

Postup
Očištěnou kachnu důkladně opereme a osolíme. Ze šťavnatých jablek vykrojíme jaderníky a jablky naplníme vnitřek kachny. Pak ji položíme do pekáče, zalejeme trochou horké vody a upečeme v troubě do měkka. Kachnu při pečení občas podlijeme vlastní šťávou, podle potřeby vývarem, aby se vyškvařený tuk nepřipálil. Do červena upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, tuk slijeme, zbylou šťávu zaprášíme moukou, necháme zapéci do hněda. Poté podlijeme vývarem, necháme přejít var, přilijeme vlastní šťávu a znovu
povaříme, až se šťáva spojí a vyvstanou na ní mastná oka. Pečenou kachnu rozdělíme na porce, polejeme šťávou a upravíme s pečenými jablky. Ke kachně pak podáváme vařené brambory zdobené zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,265x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna s jablky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!