Kachna s jablky

Suroviny

Kachna asi 2 kg
800 g jablek
30 g soli
10 g hladké mouky
vývar na podlévání

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou kachnu důkladně opereme a osolíme. Ze šťavnatých jablek vykrojíme jaderníky a jablky naplníme vnitřek kachny. Pak ji položíme do pekáče, zalejeme trochou horké vody a upečeme v troubě do měkka. Kachnu při pečení občas podlijeme vlastní šťávou, podle potřeby vývarem, aby se vyškvařený tuk nepřipálil. Do červena upečenou kachnu vyjmeme z pekáče, tuk slijeme, zbylou šťávu zaprášíme moukou, necháme zapéci do hněda. Poté podlijeme vývarem, necháme přejít var, přilijeme vlastní šťávu a znovu
povaříme, až se šťáva spojí a vyvstanou na ní mastná oka. Pečenou kachnu rozdělíme na porce, polejeme šťávou a upravíme s pečenými jablky. Ke kachně pak podáváme vařené brambory zdobené zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,030x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna s jablky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist