Pečená plněná kachna

Suroviny

středně velká kachna
sůl
olej

Nádivka:
3 lžíce másla
1 cibule
150 g žampiónů
kachní játra
uvařené drůbky
2 vejce
2 žemle
trochu mléka
sůl
petrželka
citrónová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou a opranou kachnu vytřeme solí, naplníme nádivkou, otvor sepneme nebo zašijeme. Na pekáči rozehřejeme trochu oleje, vložíme kachnu prsíčky dolů, osolíme a zvolna pečeme za občasného podlévání vývarem z drůbků a vypečenou šťávou. Když je kachna téměř měkká, obrátíme ji a zprudka dopečeme. Kachnu rozstříháme na porce a rozložíme na mísu. Podáváme s bramborovou kaší, kterou jsme promíchali s několika lžícemi dušeného špenátu. Šťávu podáváme zvlášť. Vhodným doplňkem je hruškový kompot s brusinkami.

Nádivka:
Na másle podusíme očištěná, opraná a odblaněná játra a žampióny, pokrájené na drobno. Do prochladlé směsi vmícháme rozšlehaná vejce, žemle, nakrájené na kostičky a zvlhčené mlékem, pokrájené drůbky, sůl a koření a promícháme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,077x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená plněná kachna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist