Pečená plněná kachna
Suroviny
středně velká kachna
sůl
olej
Nádivka:
3 lžíce másla
1 cibule
150 g žampiónů
kachní játra
uvařené drůbky
2 vejce
2 žemle
trochu mléka
sůl
petrželka
citrónová kůra

Postup
Očištěnou a opranou kachnu vytřeme solí, naplníme nádivkou, otvor sepneme nebo zašijeme. Na pekáči rozehřejeme trochu oleje, vložíme kachnu prsíčky dolů, osolíme a zvolna pečeme za občasného podlévání vývarem z drůbků a vypečenou šťávou. Když je kachna téměř měkká, obrátíme ji a zprudka dopečeme. Kachnu rozstříháme na porce a rozložíme na mísu. Podáváme s bramborovou kaší, kterou jsme promíchali s několika lžícemi dušeného špenátu. Šťávu podáváme zvlášť. Vhodným doplňkem je hruškový kompot s brusinkami.
Nádivka:
Na másle podusíme očištěná, opraná a odblaněná játra a žampióny, pokrájené na drobno. Do prochladlé směsi vmícháme rozšlehaná vejce, žemle, nakrájené na kostičky a zvlhčené mlékem, pokrájené drůbky, sůl a koření a promícháme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,347x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pečená plněná kachna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!