Křehké řezy s nádivkou
Suroviny
Těsto:
300 g hladké mouky
220 g másla nebo Hery
ze 1/4 citrónu kůra
1/8 litru vody
2 žloutky
Tvarohová nádivka:
150 g moučkového cukru
3 žloutky
400 g měkkého tvarohu
50 g rozinek
1 vanilkový cukr
sníh ze tří bílků
Jablková nádivka:
300 g oloupaných jablek
80 g cukru
trochu skořice
šťávu ze 1/4 citrónu
30 g strouhaného perníku
Postup
Do hladké mouky přidáme strouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, dále rozsekáme na drobno tuk a zapracujeme jej do těsta. Uděláme důlek, přilijeme studenou vodu s umíchanými žloutky a vypracujeme těsto, které dáme do chladna ztuhnout. Těsto rozdělíme těsto na dva díly a každý vyválíme na obdélník velikosti plechu. Jeden obdélník přeneseme na máslem vymazaný plech, potřeme jej tvarohovou nebo jablkovou nádivkou a přikryjeme druhým obdélníkem. Kraje dobře zamáčkneme, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a upečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova. Pečený, horký koláč posypeme vydatně vanilkovým cukrem a za studena rozkrájíme na řezy.
Příprava tvarohové nádivky:
V míse utřeme moučkový cukr se třemi žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový cukr a utřeme do hladka. Poté přidáme rozinky a lehce zamícháme ze tuhý sníh, ušlehaný ze tří bílků.
Příprava jablkové nádivky:
Oloupaná a odjádřená jablka nakrájíme a rozvaříme. Prolisujeme je nebo rozmixujeme, přidáme cukr, trochu skořice, šťávu z citronu a nastrouhaný perník.
Znovu promícháme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,878x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Křehké řezy s nádivkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!