Vepřové medailonky na šalvěji

Suroviny

4 vepřové řízky (asi 120 g)
150 g slaniny
16 lístečků čerstvé
šalvěje
20 g přepuštěného másla
mletý pepř
3 lžíce bílého
vína
3 lžíce kysané krémovité smetany špetka cukru
(16 párátek)

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové řízky lehce naklepeme a každý rozkrojíme na 4 dílky. Na každý dáme lísteček šalvěje. Slaninu nakrájíme na plátky o velikosti dílků masa, každý plátek slaniny položíme na lísteček šalvěje na maso a dobře upevníme párátkem. V pánvi se silným dnem rozehřejeme přepuštěné máslo a malé medailónky na něm po každé straně nejméně 2 - 3 minuty opékáme. Opepříme je, vyjmeme z pánve a necháme na teple. Podle velikosti pánve vkládáme na její dno jenom tolik kousků masa, aby se skutečně opékaly a ne dusily ve vlastní šťávě. (Pánev má být stále rozpálená). Šťávu z medailónků zalijeme vínem, promícháme a přidáme k ní kysanou krémovitou smetanu. Osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Omáčku prohřejeme, ale už nevaříme a hned ji přelijeme přes medailónky. Nemáme-li čerstvou šalvěj, můžeme použít i sušenou. Stačí, ponoříme-li ji krátce před použitím do lžíce bílého vína. Tímto způsobem lze upravit i maso telecí a drůbeží. Medailónky podáváme s bílou vekou, ale i s vařenou rýží nebo těstovinami, a s některým z čerstvých zeleninových salátů. (V Itálii se pije k těmto medailónkům červené víno Chianti, u nás bychom mohli podat červené vavřinecké nebo bílý vlašský ryzlink.)
Poznámka:Na obrázku jsou použita jako příloha k masu rajčata zapečená se sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,550x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové medailonky na šalvěji


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist