Vepřové medailonky na šalvěji

Suroviny

4 vepřové řízky (asi 120 g)
150 g slaniny
16 lístečků čerstvé
šalvěje
20 g přepuštěného másla
mletý pepř
3 lžíce bílého
vína
3 lžíce kysané krémovité smetany špetka cukru
(16 párátek)

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové řízky lehce naklepeme a každý rozkrojíme na 4 dílky. Na každý dáme lísteček šalvěje. Slaninu nakrájíme na plátky o velikosti dílků masa, každý plátek slaniny položíme na lísteček šalvěje na maso a dobře upevníme párátkem. V pánvi se silným dnem rozehřejeme přepuštěné máslo a malé medailónky na něm po každé straně nejméně 2 - 3 minuty opékáme. Opepříme je, vyjmeme z pánve a necháme na teple. Podle velikosti pánve vkládáme na její dno jenom tolik kousků masa, aby se skutečně opékaly a ne dusily ve vlastní šťávě. (Pánev má být stále rozpálená). Šťávu z medailónků zalijeme vínem, promícháme a přidáme k ní kysanou krémovitou smetanu. Osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru. Omáčku prohřejeme, ale už nevaříme a hned ji přelijeme přes medailónky. Nemáme-li čerstvou šalvěj, můžeme použít i sušenou. Stačí, ponoříme-li ji krátce před použitím do lžíce bílého vína. Tímto způsobem lze upravit i maso telecí a drůbeží. Medailónky podáváme s bílou vekou, ale i s vařenou rýží nebo těstovinami, a s některým z čerstvých zeleninových salátů. (V Itálii se pije k těmto medailónkům červené víno Chianti, u nás bychom mohli podat červené vavřinecké nebo bílý vlašský ryzlink.)
Poznámka:Na obrázku jsou použita jako příloha k masu rajčata zapečená se sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,281x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové medailonky na šalvěji


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist